Press "Enter" to skip to content

OVER

Jordi Verbaan (1989) woont en werkt in Rotterdam, Nederland. 

Na mijn opleidingen meubelmaker aan het HMC college en autonoom beeldend kunstenaar aan de Willem De Kooning Academie ben ik bezig mijn eigen onderneming te starten. Naast de onderneming ben ik werkzaam bij het Rotterdamse maak collectief De Bende. Hier realiseer ik de concept en product voor diverse projecten.

Mijn werkplek bevindt zich op de Rotterdamse creatieve broedplaats Keilewerf. Ik ben één van de 80 (jonge) creatieve ondernemers, verdeeld over 2 gebouwen met een totaal van 6000 m2. Er zijn staalbewerkers, kunstenaars, meubelmakers en muzikanten neergestreken. Ook filmmakers, surfboardshapers, foodtruckbouwers en stoffeerders hebben hun eigen studio’s of werkplaatsen gebouwd. Doordat de werfgenoten elkaar ontmoeten en helpen, inspireren we elkaar, hierdoor zijn er talloze samenwerkingen ontstaan.

Mijn werk is gebaseerd op sterke conceptuele ideeën en roepen verschillende culturele referentie op. Het werk is een resultaat van een combinatie in verschillende gebieden van kunst en design. Het resultaat levert werkelijk esthetische objecten op waarvan de functionaliteit in een tweede oogopslag volledig waarneembaar wordt.

De eerste conceptuele serie zal getoond worden tijdens Dutch Design Week 2019 onder Driving Dutch Design 2019 , programma van ABN AMRO, Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en Dutch Design Foundation.